Lisse – Keukenhof

In het begin van de lente ben ik jarig. We vieren dit zelden op de dag zelf maar later op het jaar, wanneer we niet opgeslokt worden door de waan van de dag, wanneer de wereld om ons heen het tempo van het leven even niet bepaalt. Je kan mij geen groter plezier doen dan een dagje uit waar ik de vrijheid van de buitenlucht kan opsnuiven, op het ritme van onze eigen voeten. Dit jaar kiezen we voor het Keukenhof in Nederland.

Zeven jaar geleden brachten we al eens een bezoek aan het tulpenfestival. Toen waren we in de mogelijkheid om er heen te gaan op een weekdag. Dit jaar zit er niets anders op dan het bezoek in te plannen in een weekend. We worden er omringd door talrijke nationaliteiten en vele talen die we niet altijd kunnen thuis brengen.

Ook dit jaar worden we opnieuw overstelpt door de natuurpracht. Ontelbare kleuren, soorten vormen van tulpen en andere voorjaarsplanten begroeten ons. Niet in één oogopslag, maar telkens ontdekken we een nieuw onverwacht hoekje van natuurweelde. De kracht van het park zit in het samenspel van bomen, kleine slingerende waterlopen, mooie witte brugjes en af en toe een kunstwerk. Daardoor komen de tulpen nog meer tot hun recht. Maar ook een prachtige strook blauwe hyacinten, omgeven door bosgroene planten en bomen, laat ons verwonderd genieten van elk nieuw hoekje.

Ondertussen heeft het Keukenhof z’n deuren alweer gesloten voor dit jaar. Als ik je een tip mag geven voor een bezoek volgend jaar: ga op een weekdag. Niet omwille van het grotere gemak om foto’s te nemen maar om de weldaad en de extra intensiteit van de rust en de stilte van de natuur. Ik kan het je van harte aanbevelen.

Website: https://keukenhof.nl/nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s