Havré – Kasteel en rozentuin

Terwijl veel mensen op zoek gaan naar grote bezienswaardigheden – dingen die je ‘moet’ gezien hebben – bezoek ik veel liever kleinschalige locaties. Het zijn veelal plaatsen waar je beduidend minder volk ziet, waar het veel rustiger is en waar je de natuur meestal beter kan horen. Ik laat me verrassen door het onbekende en het lieflijke karakter.

Het kasteel van Havré is een kasteelruïne die omgeven is door een kleine slotgracht. Gedurende vele eeuwen kwam het in handen van diverse families. Maar zoals zoveel kastelen raakt het in verval. In 1979 groeperen enkele bewoners zich in een vzw om het kasteel te redden van de ondergang. Ze starten met de restauratie van het gebouw. Ook al is het een ruïne die ik te zien krijg, het resultaat mag er zijn.

Naast het kasteel ligt een prachtige rozentuin met diverse kleurrijke bloemenperken en een fontein. Vanuit de tuin krijg ik een mooie blik op het kasteel. De vele banken zorgen er voor dat ik er in alle rust kan verpozen om er te genieten van de natuurpracht en de stilte.

Minder gekend maar ik heb alvast genoten van een hele mooie uitstap.

Website: https://chateaudhavre.be/?lang=nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s